maanantai 9. helmikuuta 2015

Giiran ja Redin pennut syntyivät 7.2.2015


7.2.2015  Giiran ja Redin pennut ovat syntyneet!

Lauantai-iltana synnytys vihdoin käynnistyi. Giira oli avautunut jo perjantain ja seuraavan yön, mutta lauantai oli lepopäivä niinkuin asiaan kuuluu. Kai.. Mutta illalla alkoi tapahtua. Puoli kymmenen tuli vedet.


Tyttö "Rauha"
Ensimmäistä ei tarvinut odottaa kauaa. Mustavalkoinen tyttö syntyi puoli tuntia myöhemmin, lauantai-iltana kymmeneltä. Pentu tuli ulos helposti ja vauhdilla. Kokoa tällä valkokauluksisella, pienellä otsapiirrolla varustettu tytöllä oli 310g. Ensimminen tyttö, työnimeltään "Rauha" oli eläväinen ja reipas alkuhetkistä alkaen!
"Rauha"
"Rauha"1. Poika "Lantti"
Toinen pentu, ensimmäinen poika, on työnimeltään "Lantti". Se syntyi klo 22.30, vain puoli tuntia ensimmäisen jälkeen. Poika syntyi vauhdilla ilman ihmisten apuja. Painoa pojalle on kertynyt syntymähetkeen mennessä 305g. Mustavalkolinja jatkuu. Lantillakin on leveä valkoinen kaulus ja leveä piirto läpi pään. Keskellä piirtoa korvien välissä on iso musta laikku. Aika näyttää kasvaako tuo musta niin paljon että piirto kasvaa umpeen vai jääkö valkoiselle pohjalle musta pallero!

"Lantti"
"Lantti"

2. Poika "Vilperi"
Kolmas pentu, toinen mustavalkoinen poika syntyi taas puolen tunnin odotuksen jälkeen yhdeltätoista illalla. Taas helppo syntymä, ei turhia draamoja tai jännityksiä. Giira vain putkautti pojan muutamalla ponnistuksella, ja siinä se oli. Kakkospoika, työnimeltään "Vilperi" painoi 285g. Se oli myös reipas, vaikka alkuun Giira hiukan tuntui vierastavan tätä pentua kun taas innolla keskittyi kahden ensimmäisen hoitamiseen. Onneksi tuo meni varsin nopeasti ohi, ja kolmaskin sai nauttia jo ensimmäisen vuorokauden aikana emänsä hellästä hoivasta. Myös kakkospojalla on leveä valkoinen kaulus ja leveä sydämen muotoinen piirto, joka toisesta kaaresta jatkuu kapeana niskaan. Piirron ja kauluksen väli luultavammin kasvaa mustaa karvaa aikuisena.

"Vilperi"
"Vilperi"

Kaikki 3 pentua ovat todella reippaita ja pirteitä pakkauksia. Kaikki jälkeiset saatiin ulos, ja pieniä jälkipolttoja lukuunottamatta Giira rauhoittui hoitamaan pentusiaan ja tunnin aikana oli kaikki 3 ulkona, ja Giira hoitaa rauhallisesti ja varmasti pentujaan. Pieni perhe rauhoittui aloilleen jatkamaan elämää pienenä uutena koiraperheenä. Synnytyksen kotona Suonenjoella hoitanut Kauko, Kempeleessä jännittänyt Redin emäntä Milla ja minä, sihteerikkö Sari Palokassa siirryimme vapaalle synnytysosastolta, ja varmaan kaikki näimme seuraavan yön unia pienistä pentupötkylöistä =D

Giira ja pennut <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti